• Modellek


 • << vissza
  2018. 05. 17

  Mindennapok egy Kalina Kombival


  Amikor autóválasztás előtt álltunk, az ár-érték arány, megbízhatóság, külső megjelenés, felszereltség és a márkaszeretet mellett, volt még egy nagyon fontos szempontunk: Édesanyám kényelme, aki tolószékhez kötött rokkantsérült beteg. 


   Úgy választottunk, hogy utazáskor vagy vizsgálatokra, kezelésekre szállítások során a tolószékből könnyen át tudjam ültetni Édesanyámat az autóba sérülés veszélye nélkül(!). Ezeknek a követelményeknek a Lada Kalina Kombi modell teljes mértékben megfelelt! Azon kívül egy fiatalosan sportos megjelenésű családi autó, ami szintén nagyban megkönnyítette a választást.


  Anyukám tolószéke a kalaptartó egy mozdulattal való eltávolítása után kényelmesen szállíthatóvá válik, az ülésmagasság (bár nem állítható), tökéletesen eltalált, alig zökken a mozgássérült beteg a tolószékből való átültetés során; elől a nehezen mozgó lábaknak bőven marad hely, és amit szerintem egy másik márka sem tud felülmúlni, az az ajtók nyithatóságának a szöge (szerintem ebben a Lada világ rekorder). Ez nagyban megkönnyíti a beteg vagy mozgáskorlátozott ember életét!


  És most ugyanez a történet egy másik szemszögből, nem mint utas, hanem mint gépjármű vezető. Egy budapesti rehebilitációs centrumban dolgozom gyógymasszőrként, így minden nap találkozom a mozgáskorlátozott emberek, betegek napi problémáival. Sok betegünknek könnnyebb a kezelésekre járás saját autóval, mint tömegközlekedve sokan nem tudják megoldani a lépcsőzést, a távolságokat, az átszállásokat stb.) 


  Nemrég kórházunkban találkoztam egy idősebb, mozgásában korlátozott bácsival, aki örömmel mesélte nekem, hogy egyik barátja javaslatára vásárolt egy LADA Kalina Kombit. Előző autójában olyan alacsony volt az ülésmagasság, hogy képtelen volt egyedül megoldani a ki-és beszállást, így a LADA mellett döntött, autóját lecserélte és azóta megváltozott az élete! Nagyon elégedett volt a márkával.


  Én és családom részéről pedig a döntést a Lada Délpest hozzállása, szakértelme is nagyban megkönnyítette, mert mindenben partnernek bizonyultak, mindenre készséggel válaszoltak, és még azt is felajánlották, hogy vigyük be a kereskedésbe Anyukám tolószékét és próbáljuk meg, melyik modell lenne a legmegfelelőbb. Köszönet érte! Az autót nagyon megszerettük, igazi jó barátja a kétgyermekes családnak, és a mozgáskorlátozott Anyukámnak is!


  Remélem, sok embernek, családnak tudtam segítséget nyújtani a döntéshez ezzel a bejegyzéssel!


  Egy, már tapasztalatból író, elégedett LADA-tulajdonos! 

  Varga István  Ваш браузер ( )устарел. Он имеет уязвимости в безопасности и может не показывать все возможности на этом и других сайтах. Узнайте, как обновить Ваш браузер
  x