• Modellek


 • << vissza
  2018. 05. 17

  Hű társ a mindennapokban


  Zoltán írt nekünk beszámolót, aki egy LADA Granta Liftback tulajdonosa, és hetente több száz kilométert ingázik, így sok-sok tapasztalata gyűlt össze a hosszú utakról.

  2015 óta dolgozom Ausztriában autó-gumiabroncs szerelőként, ami a szakmám is egyben. Hetente oda-vissza 800 km-t vezetek, egy szezonban pontosan 15.000 km-t.


   Használt autókkal kezdtem el ingázni, először egy Suzuki Swifttel, majd egy Honda Accorddal. Sajnos a rendszeres karbantartás mellett sem bírták a strapát, a hétvégéim javítással, szereléssel teltek, igazán pihenni sem tudtam otthon. Emelllett ott volt az idegeskedés, hogy a következő heti utat vajon tudja-e teljesíteni az autó. 


   2017. augusztusában vetettem véget a kálváriának. Ekkor már tudtam, hogy itt vannak az új Ladák, és elhatároztam, hogy lecserélem az autót. Belegondoltam, hogy volt Zsigulim és LADÁM is, és soha nem hagytak cserben. Az interneten még rákerestem, és végül egy GRANTA Liftback modellt választottam.  LADA GRANTA Liftback 1.6 16V Norma felszereltséggel.

  Az 1.6-os motor nagyon dinamikus, amit kedvező, 6.5 l-es fogyasztással hálál meg - ezt folyamatosan mérem a megengedett sebességgel haladva. Futóműve igazi Ladás, kellemesen hangolt, az útegyenetlenségektől nem kell félni. Odalszélre kicsit érzékeny, de ezzel együtt lehet élni. A kormányon éppen hogy csak fordítani kell, a szervó is jól eltalált.


  Utastér-csomagtér: Ülései kényelmesek, nem a földre kell ülni, pihentető vezetni, és a hosszú úton sem fáradok el benne, azaz nem úgy szállok ki az autóból, hogy "eltörik"a derekam. 


   Minden kezelőszerv kézre esik, a váltó pontosan kapcsolható, a menetzaj minimális, jobbára a gumik hangja hallható. Műanyag elemek nem zörögnek az autóban! A csomagtere is tágas és jól pakolható, az ötajtós karosszéria nagy előnye, hogy a kalaptartót kivéve, a hátsó ülést előre hajtva nagy teret kapunk, minden elfér.


  Maximálisan elégedett vagyok az autó árával és magával az autóval is, hozza azt a kötelezőt, ami ebben a kategóriában elvárt. Csak ajánlani tudom mindazoknak, akik ÚJ autó vásárlása mellett döntenek! Legyen négyajtós vagy ötajtós, 8 vagy 16 szelepes motorral. A LADA ismételten bizonyít és ugyanúgy szerethető, mint régi társai, ezért is lesz hű társ a mindennapokban! 


  Köszönettel: Bizsók Zoltán János Zalaegerszegről.


  Ваш браузер ( )устарел. Он имеет уязвимости в безопасности и может не показывать все возможности на этом и других сайтах. Узнайте, как обновить Ваш браузер
  x